Colesterolul

Colesterolul

Conform specialistilor de la Webmed.com, colesterolul este un tip de grasime de care organismul are nevoie pentru a functiona in mod normal. Acesta substanta are o consistenta ceroasa este produsa de ficat si se regaseste in sange. In mod normal, ficatul produce intre 1 si 2 doua grame de colesterol, insa colesterolul in exces din sange poate creste riscul de afectiuni cardiace..

De asemenea, potrivit specialistilor de la Asociatia Americana a Inimii, colesterolul nu se poate dizolva in sange. De aceea, el trebuie sa fie transportat catre si de la celule prin transportatori numiti lipoproteine. Mai mult, lipoproteinele care au o densitate scazuta sunt cunoscute sub denumirea de colesterol rau – LDL, iar cele cu densitatea mare sau cele care se numesc popular colesterol bun – HDL. Astfel, cele doua tipuri de lipide plus trigliceridele alcatuiesc ceea ce se numeste colesterolul total. Acesta se masoara printr-un test de sange. LDL este produs de organism in cantitatile necesare. O alimentatie dezechilibrata conduce la cresterea LDL. De exemplu, medicii spun ca una dintre cele mai des intalnite cauze care duc la cresterea nivelului de colesterol LDL sunt grasimile trans.

Rolurile colesterolului

  • Sinteza hormonilor sexuali. Sau altfel spus, una dintre cele mai importante functii ale colesterolului este sinteza hormonilor sexuali. In plus, contribuie la productia de hormoni si la reglarea fertilitatii.

  • Protejarea celulelor. Atunci cand nivelul colesterolului creste sau cand el scade, celulele isi pierd capacitatea de a produce energie.

  • Sprijina procesul de digestie si contribuie la producerea bilei.

  • Ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi deoarece are un important rol antioxidant.

  • Contribuie la buna functionare a sistemului imunitar, ajuta organismul sa lupte cu infectiile dar si sa-si revina repede in perioadele de convalescenta. Sunt studii care sustin ca persoanele sanatoase cu un nivel scazut al colesterolului sunt mai predispuse la infectii si alergii.

         Metabolism echilibrat ajuta la restabilirea valorilor normale ale colesterolului. Il puteti comanda direct de pe site dand click pe flaconul de mai sus.

Toate comentariile

  • Sandu
    Un articol foarte interesant si un produs exceptional. Felicitari autorilor!

Leave a Reply

SISTEM OSOS
90,00 leiPrice
SISTEM CIRCULATOR
70,00 leiPrice
DETOXIFIANT
60,00 leiPrice
SISTEM NERVOS
80,00 leiPrice